Bæredygtig arkitektur med grøn profil

IMG_20200618_155948

Arkitekttegnede lejligheder

Røllike Hus er tegnet af Årstiderne Arkitekter, og her er ingen detaljer overladt til tilfældighederne. Med en holistisk tilgang og inspiration i funkis-stilen er Røllike Hus udviklet med omtanke for design, byrummet og husets beboere. 

Lejlighederne er opført i tre karreer i henholdsvis 4, 5 og 6 etager med en frodigt gårdrum. Karéerner samles med skår, der danner karakteristiske mellembygninger, som også giver adgang til gårdrummet.

Stringent arkitektur med sans for detaljen

De tre afdelinger er udført i lyst murværk, der har et farveskift på f.eks. fuge eller tegl fra bygning til bygning. Mellembygningerne er beklædt med jernplader, som skaber et dynamisk og spændende udtryk.

I murværket er der skabt ”pauser” mellem de detaljerige facader. Gavlene bearbejdes i længerne klassisk, hvor gavlen fremstår som en massiv, helstøbt flade. Dette skaber kontrast til de transparente, vinduestætte facader, og giver Røllike Hus skønne begrønningsflader. 

IMG_20200618_161835

Det optimale lysindfald

I Røllike Hus er der kræset om lysindfaldet, der på bedste vis fordeler sig i gårdrummet, på altanerne og ikke mindst inde i lejlighederne. Det sker blandt andet ved altanerne skiftevise placering, der skaber dynamik, giver bygningen karakter og samtidig skaber det bedst mulige lysforhold i de underliggende lejligheder.

Et levende tag

På Røllike Hus er taget et levende sedumtag, der består af sukkulenter. Udover at planterne er smukke, er det også et bæredygtigt alternativ, der udnytter regnvandet og dermed aflaster kloaken. Herudover er der etableret et væksthus, hvor der kan dyrkes grøntsager i fællesskab.
Grønttorvets identitet kan også mærkes i Røllike Hus. Det sker både i form af grønne bede, træer, buske og planter, samt den stringente arkitektoniske stil, der skaber dybde og karakter